петък, 14 септември 2012 г.

Премахване на глитър / How to remove glitter nail polish

Здравейте! 
Този път ще ви покажа нещо по-необичайно от обикновено- как да махнем брокатения лак от ноктите си без много усилия.




Много от нас са се изправяли пред дилемата дали да купят някой красив брокатен лак или не заради кошмарното му сваляне. Аз също неведнъж съм изпадала в тази ситуация...допреди да разбера за този начин за отстраняване на глитъри :-D. Сега вече купувам и се радвам на тези красоти без скрупули, че ще си повредя ноктите от половинчасовото му махане <img style='border: 0; padding:0'  src='http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/8.gif'alt=':X'/>. Това освен, че е досадна процедура, изискваща доста време и усилия, може и да ви навреди.  При обиновеното търкане на нокътя с лакочистител и памук често се случва брокатите в лака да надерат плочката и тя да стане неравна и да се развали естетичния вид на целия маникюр. Освен това, така се премахва и най-горния слой на нокътя, който има и защитна функция и така човек по-лесно може да се сдобие с гъбички. Ужас, нали! Нека минем по същество. За целта ще ви трябват:



- лакочистител;
- ножица;
- алуминиево фолио;
- памук (аз използвам тампони за почистване на грим,защото пускат по-малко власинки).
Нарежете фолиото на ивици с размери около 10/4 см. Накъсайте си 10 парченца памук или, ако използвате тампончета за грим нарежете 3 тампончета на четвъртинки (както съм показала на снимката). Напоете памука с лакочистител и го притиснете към нокътя. Увийте нокътя и памучето с парче от фолиото и се постарайте памука да остане притиснат плътно към нокътя. Целта на фолиото е освен да прикрепя памука към нокътя и да ги "задуши":-D. Така лакочистителя няма да се изпари и ще проникне до самия нокът за да махне броката като НЕ се налага да се търка. Повторете процедурата с всички нокти и изчакайте 5-6 минути.




Махнете първото фолио като леко притиснете и плъзнете памука по нокътя. Всичко е останало върху памука, нали:-D?





Чак да не повярва човек колко е лесно, а и така се пести лакочистител и нерви! Може би само трябва да вметна, че не бива да прекаляваме с тази процедура, понеже ноктите малко се изсушават, т.е. не я използвайте ежедневно, а само за глитъри. Може да се прави и с по-малко агресивния безацетонов лакочистител, но времето на престой трябва да се увеличи до 10 минути. Не забравяйте накрая да поглезите ръцете и кожичките си с любимия хидратиращ крем за ръце<img style='border: 0; padding:0'  src='http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/8.gif'alt=':X'/>. Това е от мен засега и се надявам да съм ви била полезна!
Hallo<img style='border: 0; padding:0'  src='http://us.i1.yimg.com/us.yimg.com/i/mesg/emoticons7/8.gif'alt=':X'/>!  How to remove glitter nail polish? It`s easy now:-D- Cut strips of aluminium foil and a pieces cotton. Use the nail polish remover on the cotton , place them on your nails and wrap it up with foil. Wait 5-6 minutes and...your nails are ready!

2 коментара:

  1. Много ми харесва идеята с нарязването на тампонче за грим. Изглежда по-икономично от това да се чудя всеки път колко памук да откъсна /голяма драма :D/ :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Икономично е, а и практично. Мен много ме дразни като от памука вземат да ми се теглят едни власинки. Понякога ми се е случвало, въпреки, че след лакочистителя си измивам ръцете, да остане някоя власинка и да ми развали лакирането или направо да се намърда с четката вътре в шишенцето лак :-( Много е неприятно ...

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...